Nieuwsbericht

Invulling Vervolgprogramma

Op 18 november 2016 geplaatst door

In juni 2016 heeft ZonMw een update uitgebracht over de onderzoeksagenda Zwangerschap en Geboorte. In de update zijn de onderwerpen benoemd die in een vervolgprogramma centraal zouden moeten staan. Onlangs heeft de minister van VWS besloten dat zo’n vervolgprogramma er inderdaad komt.

De stuurgroep wil vroegtijdig met de voorbereidingen voor nieuw of vervolgonderzoek beginnen. Onze ervaring is dat zodra het programma uitkomt, de tijd tot (voor)aanmelding nog maar kort is. Dus om dan slagvaardig te zijn, moeten onderzoeksideeën begin 2017 beschikbaar zijn en al in zekere mate uitgewerkt.

Wij willen onderzoeksideeën voor het vervolgprogramma graag laten aansluiten bij onderwerpen die in onze regio leven; in VSV’s en/of bij professionele partners (onderzoeksinstituten, cliëntenvertegenwoordigers, kringen, netwerken). Ons uitgangspunt is: het moet gaan om multidisciplinaire problemen, verbetermogelijkheden, innovaties of kennisvragen. Het is nog niet nodig dat dit al onderzoeksvoorstellen zijn. Onderzoekers binnen het Netwerk Geboortezorg zullen de onderzoekbaarheid beoordelen en de vertaalslag maken naar een onderzoeksvoorstel.

Dus: bespreek ideeën voor onderzoek in uw VSV of organisatie, en heeft u een vraag of idee, laat het ons weten!

Heeft u een idee, vult u dan dit formulier in.

Geef aan naar welk onderwerp u onderzoek zou willen doen en wat u over dat onderwerp uitgezocht wilt hebben.

voorbeeld:

Onderwerp: CTG in de 1e lijn

Vraag: Neemt de ervaren tevredenheid van zwangeren over de zorg toe?

Om te reageren dien je eerst in te loggen.

Heb je nog geen profiel? Registreer dan eerst om een nieuw profiel aan te maken.
Home HomeOverzicht VSV'sWerkgroepenConsortia Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten