Congressen, (werk)conferenties en nascholing

Het Netwerk Geboortezorg Noordwest Nederland heeft de afgelopen jaren de volgende conferenties en congressen georganiseerd. De beschikbare verslagen en presentaties zijn op deze pagina te vinden.
 

Congres Netwerken Bouwen! 2 juni 2016

Werkconferentie Diabetes Gravidarum 21 april 2015

  • De werkconferentie werd gehouden om de implementatie van het regioprotocol Diabetes Gravidarum in het gebied van het VSV VUmc en VSV Amstelland en Meerlanden verder uit te werken. VERSLAG 

 

Congres Noordwest Nederland Op één Lijn 13 april 2015

Gezonde geboortezorg met de dynamische leeragenda

Nascholing Klinische genetica: Kinderwens en erfelijke risico’s, Almere, 10 februari 2015

  • In navolging van de nascholingen georganiseerd in Amsterdam en Alkmaar organiseerde VUmc en AMC, in samenwerking met het netwerk Geboortezorg Noordwest Nederland, dinsdagavond 10 februari de nascholing Klinische genetica: Kinderwens en erfelijke risico’s in het Flevoziekenhuis Almere. Bij de nascholing waren 46 deelnemers aanwezig. De nascholing is goed geëvalueerd.

 

Nascholing Preconceptioneel dragerschaponderzoek Op Maat 9 april 2014

  • Woensdagavond 9 april organiseerde VUmc en AMC in samenwerking met het netwerk Geboortezorg Noordwest Nederland de nascholing Preconceptioneel dragerschaponderzoek Op Maat (POM) in het Medisch Centrum Alkmaar.
    Aandacht werd besteed aan de beste aanpak voor een aanbod van dragerschaptesten gericht op specifieke doelgroepen die op basis van herkomst een verhoogde kans hebben op het krijgen van een kind met een ernstige erfelijke ziekte.
    Bij de nascholing waren ruim 40 deelnemers aanwezig. Een groot deel van hen heeft voor aanvang en na afloop van de avond een evaluatieformulier ingevuld. De nascholing is goed geëvalueerd en de kennis van de deelnemers over preconceptioneel dragerschaponderzoek nam sterk toe.
Home HomeOverzicht VSV'sWerkgroepenConsortia Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten