In een Besloten Werkgroep mag een geboortezorg professional alleen deelnemen als hij/zij is uitgenodigd door de oprichter/projectleider van deze Werkgroep. Dit type Werkgroepen worden overigens niet getoond in het Werkgroepen overzicht. Het bestaan ervan is dus niet inzichtelijk voor andere deelnemers van het kennisnet.

De redactie van het Kennisnet Geboortezorg wenst zo min mogelijk Besloten Werkgroepen toe te laten en zo veel mogelijk Open en Semi-besloten Werkgroepen stimuleren. Daarom is het mogelijk dat de redactie direct of na verloop van tijd een Besloten Werkgroep opheft of u verzoekt om uw Besloten Werkgroep Semi-besloten te maken. 

Een semi-besloten Werkgroep heeft na verloop van tijd veel meer succes omdat andere en nieuwe geboortezorg professionals de gelegenheid krijgen zich voor uw Werkgroep aan te melden. Een aanmelding voor een Semi-besloten Werkgroep kan uiteraard worden geweigerd, lees verder 5.4. Wenst u toch een Besloten Werkgroep te starten, motiveer dan uw reden aan de Redactie van dit netwerk.