Profiel

Profielfoto van Ilona Slomp

Ilona Slomp

Organisatie: Veer-Krachtige Ouders
Plaats organisatie: Nederland
Functie: Initiatiefneemster
Lid sinds: 18-02-2021
Profielfoto van Ilona Slomp
Initiatiefneemster Veer-Krachtige Ouders. Ik help zorgprofessionals binnen de complexe geboortezorg om inzichten te krijgen vanuit ouderperspectief.

Vanuit Veer-Krachtige Ouders hebben wij als visie:
Er is preventief meer aandacht voor het psychisch welbevinden van ouders die te maken hebben (gehad) met een complex geboorteverhaal.

Onze ervaringsdeskundigheid is onze kracht. Vanuit deze kracht en onze professionele achtergrond werken wij samen met de wetenschap en (para)medische disciplines. Door deze verbinding maken we samen het verschil voor het psychisch welbevinden van ouders en kind(eren).

Als initiatiefneemster van Veer-Krachtige Ouders, ervaringsdeskundig specialist binnen de complexe geboortezorg (2e dochter geboren met 27 weken zwangerschap, 735 gram ivm Pre-Eclampsie) en ruime ervaring binnen de kind (er) en jeugdpsychiatrie als gezinshulpverlener ben ik bekend met beide kanten. Ik heb zowel vanuit eigen ervaring en mijn ervaring binnen het werkveld gezien wat de gevolgen kunnen zijn op langer termijn. Wanneer er (te) weinig aandacht is geweest voor het psychisch welbevinden van ouders wanneer ze met een complex geboorteverhaal te maken hebben (gehad).

Investeren in preventie bied een kansrijkere toekomst voor ieder kind en ouder. 
 

U bent de eerste om te reageren.
Home HomeOverzicht VSV'sWerkgroepen Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten