Platform registratie geboortegegevens

Details

Type: Semi-open
Opgericht op: 9 november 2016
Beheerder(s): Rosalinde Snijders
Werkgebieden: Geboortezorg
Specialisme(n): Verzorgen trainingen, Onderzoek, Verloskunde 1e lijn, Verloskunde 2de lijn

In dit platform worden bevindingen met de registratie van geboortezorggegevens uit verschillende regio's samengebracht. Eventuele knelpunten worden waar mogelijk opgelost in samenwerking met het Perined team en software leveranciers. De activiteiten richten zich op alle fasen in de keten van dataregistratie: de registratie in het bronsysteem (de software in eigen praktijk) - de codering die op de achtergrond gebeurt om gegevens in Perined op te kunnen nemen, en de terugkoppeling die verzorgd wordt vanuit Perined. Met een goede registratie en een betrouwbaar rapportagesysteem kunnen we zien hoe goed de geboortezorg op dit moment is, op welke punten de definities of de zorgpraktijk op verschillende locaties varieert en waar er nog ruimte voor verbetering is.

Vanuit het platform worden trainingen georganiseerd om de opgedane kennis over te dragen aan zorgverleners zodat zij op een goede manier gebruik kunnen maken van de informatie die beschikbaar in de landelijke geboorteregistratie.

Activiteiten van de werkgroep:
- workshops voor zorgverleners om analyse van eigen gegevens te bevorderen
- in kaart brengen van aansluiting tussen bronsystemen en Perined
- terugkoppeling van bevindingen aan het team dat zich bezig houdt met het Perinataal Webbased Dossier

Lidmaatschap

Om een lidmaatschap aan te vragen voor deze semi-open werkgroep dient u eerst in te loggen of te registreren op dit netwerk.
Home HomeOverzicht VSV'sWerkgroepenConsortia Inloggen
Ik wil bijdragen:
Sluiten